Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

επιδόρπιο #blogovision2014

Σε πρώτη φάση πατάς play εδώ: Sound of 2014. Είναι η επιτομή των λιστών. Ότι ακούσαμε το 2014 μουσικόφιλοι, περιοδικά, ραδιόφωνα σε ύφος pop-rock-punk-electronica-house-ambient-dance-hiphop-disco-funk-soul-techno-noise-folk-songwriting, από καρασουξεδάρες - εμπορίκλες στις διαμαντένιες ψαγμενιές. Τετρακόσια κομμάτια είναι πολλά;; Λίγο πολύ τα πάντα.  Feel free to enjoy. Δεκτές παραλείψεις και προσθήκες. Σε δεύτερη φάση:



Αυτό το πόστ γράφτηκε στο μυαλό μου, από το τέλος της blogovision κυρίως και μετά. Σκέψεις ατάκτως ερριμμένες που θα προσπαθήσω να βάλω σε σειρά. Πέρασαν περίπου είκοσι μέρες από το τελευταίο πόστ. Τις πρώτες μέρες δεν είχα όρεξη και δεν άκουσα ΚΑΘΟΛΟΥ μουσική. Είχε καιρό να μου συμβεί αυτό. Ήταν η πιο δυνατή, και αντιπροσωπευτική blogovision για μένα. Άκουσα πολλή και πολύ μουσική. Έιχε να μου συμβεί καιρό αυτό, υποθέτω λόγω του άπλετου ελεύθερου χρόνου μου. Αναγκαίος χρόνος για ξεκούραση, χαλάρωση και αγρανάπαυση από το OD μουσικής όλο το Δεκέμβρη. Ως εδώ όμως. Τέρμα το διάλειμμα. Πάμε λίγο #κράξιμο #γκρίνια για το #2014 εισαγωγική για το #2015. 
Κάποιες επιλογές στη τελική λίστα της blogovision δε μου άρεσαν καθόλου, για διαφορετικού λόγους η κάθε μια βέβαια. (χέστηκες). Είδαν εικοσάδα κάτι πάρφιουμ τζίνιας κάτι έφκειει τουιγκζ κάτι έιντζελ όλσεν και μείνανε απέξω οι Spoon, οι Metronomy οι Timber Timbre και αρκετοί αξιόλογοι δίσκοι ακόμα. Ούτε η τελική τριάδα με άρεσε. (ξανά-χέστηκες). Αναμενόμενο και υπερεκτιμημένο τριάρι για τους Future Islands (λόγω της συναυλίας τους στην Αθήνα τον Οκτώβρη και του χαρισματικού frontman), απογοητευτική πρωτιά για τα "μπάσταρδα" του Bruce Springsteen και του Rod Stewart. (ξανά-μανά-χέστηκες). Θα συμφωνήσω με το Μάρκο Φράγκο, σε γενικές γραμμές. Ωραία η εικοσάδα (μας) και -εδώ-  είναι η συνολική λίστα με τα album που ψηφίστηκαν. Ευκαιρία για να ψάξεις-δεις-ακούσεις πράγματα που ίσως δεν ήξερες. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι (οι ποιος θα μας το έλεγε, Coldplay με το Ghost Stories χαχαχα) 
Στο πάρτι της blogovision στο Key ήταν όμορφα. Τα γράφει αναλυτικά -εδώ- ο Παναγιώτης Χριστόπουλος. Και μία ένσταση. Αναφέρει ότι τα blogs πέθαναν (που εντάξει, είναι αλήθεια) από την άλλη όμως δεν είδαμε και να κυκλοφορούν στο ευρύ κοινό τα ελάχιστα blogs που έγραψαν για την μουσική της εικοσάδας τους. (παράπονο κι έτσι.) 
Φέτος ήταν μια άνευρη blogovisionική χρονιά κακά τα ψέμματα. Τουλάχιστον αυτό έπιασα *κίνηση Αντώνη Σαμαρά με το χέρι εγώ. Πιθανόν το γεγονός ότι τιτάνια συγκροτήματα δε κυκλοφόρησαν δίσκο φέτος για να πολωθεί το κλίμα, από την άλλη όμως δεν είδα καθόλου ξεκατίνιασμα και bullying για τις επιλογές του καθενός μας. Ξενερουά ελαφρώς. Ίσως κάποιοι βαρέθηκαν. Και -αυτό- είναι το πιο τίμιο κείμενο για τη φετινή blogovision. Κλασσικά βέβαια είχαμε τους επαγγελματίες γκρινιάρηδες που δεν τους αρέσει καθόλου αυτή η ψηφοφορία αλλά κάθε χρόνο θα κράξουν. Αστείοι. Και γραφικοί. Μουσικά ήταν μια ενδιαφέρουσα χρονιά (όπως και όλες οι προηγούμενες δηλαδή αρκεί να έχεις όρεξη να ακούσεις νέα πράγματα, και όχι ότι ήδη ξέρεις, σου αρέσει ή έχεις συνηθίσει. Υο.)
Σκέφτηκα φέτος λόγω του άπλετου ελεύθερου χρόνου  μου να κάνω μια παρουσίαση των album και όχι απλά μια καταχώρηση μιας εικοσάδας σε λίστα. Έτσι συγκέντρωσα ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών που είχα ήδη τραβήξει στο άμεσο αλλά και απώτερο παρελθόν. Στη συνέχεια με το κατάλληλο editing στο photoshop θα παρουσίαζε η κάθε φωτογραφία τι μου έβγαλε το κάθε album εικονοποιώντας  την αίσθηση αυτή. More or less δύο ώρες editing η κάθε φωτογραφία συν άλλη μία ωρίτσα το κείμενο για τον κάθε δίσκο. Κάψιμο.
Σε αυτό το σημείο και κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω (τελετή βραβείων Όσκαρ και καλά) το Μάρκο για το σετάκι στο πάρτι και τον 1manshowstudio για το λόγκο της blogovision. Καλή μουσική χρονιά σε όλους !

ΥΓ: Ετοίμασα δύο mixtape αποκλειστικά με ηλεκτρονική μουσική του 2014. Το ένα πιο βατό, χορευτικό. Το δεύτερο πιο ατμοσφαιρικό, πειραματικό. Feel free to Enjoy ! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου