Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

το δεκαεπτά #blogovision2014

Damon Albarn ‎– Everyday Robots
Style : Acoustic, Brit Pop, Indie Pop, Pop Rock
Label : Parlophone

Θεσσαλονίκη, Ιανουάριος 2014




Δε θέλει και πολύ για να καταλάβεις την αγάπη τούτου εδώ του blog στους Blur και το Damon Albarn. Κάτω από το όνομα του blog υπάρχει το Modern Life Is Rubbish. Σχεδόν 25 χρόνια δισκογραφία. Είναι πολλά. Τις περισσότερες φορές πολύ επιτυχημένα. Τις υπόλοιπες πιο εσωστρεφή. Αλλά ξέρεις. Damon. Κοιτάω το tracklist του Everyday Robots καθώς γράφω αυτό το ποστ, και το #17 μου φαίνεται λίγο. Τα γνωστά προβλήματα του τι να πρωτοβάλλεις και που. Τα ηλεκτρονικά του, τα πιανάκια του, οι κιθαρωτές του μελωδίες, οι πολυφωνίες, τα φυσικά όργανα, (βρετανός - βετεράνος είσαι) οι στίχοι φυσικά, η υπερ-οικεία φωνή του Damon, και η πρώτη φορά που βγάζει-βάζει το όνομά του μπροστά. Το Hollow Ponds και μια ντουζίνα ακόμα καλοφτιαγμένα τραγούδια. Μόνο αγάπη. Ακουλοθεί μίνι αφιέρωμα Blur - Gorillaz - The Good, the Bad & the Queen για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. 

Πρώτη περίοδος Blur :








Δεύτερη περίοδος Blur :






η φανταστική κιθάρα του Coxon στο Music is my Radar, το groove, τα φωνητικά της χωροδίας και bonus material η μετάφραση στα ρώσικα από το show του Jools Holland :


περίοδος Gorillaz :




η τρομερή live εκτέλεση του Empire Ants :


η soul συνεργασία με το Bobby Womack (RIP) :


η περίοδος  The Good, the Bad & the Queen :


bonus material μέρος δεύτερο: κοινή εμφάνιση, Damon, Noel (Coxon και Weller) το 2013 και η κατάρρευση ενός μύθου. Επικές οι κόντρες τους (κυρίως λόγω NME τη δεκαετία του '90) αν και καλλιτεχνικά οι Blur (και ο Albarn φυσικά σε σύγκριση με το Noel) ήταν μια κλάση παράπανω. Εδώ τραγουδούν το Tender ένα κομμάτι που έγραψε ο Albarn για την frontwoman των Elastica Justine Frischmann και το χωρισμό τους το 1998.


bonus material μέρος τρίτο και τελευταίο: η αγάπη του Albarn για την αφρικάνικη μουσική, τη reggae, τη ska και τους Specials. How is it these days. Fucking sad.



Όλο το album εδώ: Damon Albarn - Everyday Robots



Personal favourites: Everyday Robots, Hostiles, Lonely Press Play, Mr.Tembo, The Selfish Giant, You & Me,  Hollow Ponds, Photographs (You Are Taking Now), The History Of A Cheating Heart, Heavy Seas Of Love. 


Points: 84/100


Στο δεκαεπτά του 2013 ο Umberto με το Confrontations, και του 2012 οι Nicki & The Dove με Instinct.

Ως τώρα στη blogovision2014:

#18. Liars ‎– Mess
#19. Elbow – The Take Off And Landing Of Everything
#20. Fauve ≠ – Vieux Freres–Partie 1

1 σχόλιο: