Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

το οκτώ #blogovision2014

Timber Timbre ‎– Hot Dreams 
Genre : Rock, Folk, World, & Country
Label : Full Time Hobby


The Bride, 2004



Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου φίλε και φίλη αναγνώστη-στρια. Στο νούμερο οκτώ μέχρι πρότεινος ήταν κάποιο άλλο δισκάκι. Ήταν ένα group που και δίσκο με αερισμούς να βγάλει θα μου αρέσει. Αλλά το δισκάκι ήταν μετριούλι τελικά, και το θυσίασα για τους Timber Timbre. Το Hot Dreams το άκουσα όταν έταιρος blogovisionιστής, το θεώρησε -βαρετόβαρετόβαρετό-



Με προβόκαρε, ίσως άθελα του. Το Hot Dreams υπάρχει πολύ καιρό στον υπολογιστή. Και ήξερα από τότε που διάβαζα για το αλμπουμ  ότι θα μου αρέσει. Έιναι τόσο μεγάλος ο όγκος της μουσικής πλέον που ΠΟΛΛΑ ωραία δισκάκια θα περάσουν στο χωροχρόνο του τίποτα σε μια άκρη ενός γιγάντιου εξωτερικού σκληρού. Αδικία φίλε-φίλη αναγνώστη-στρια. Αδικία μεγάλη. Να ακούς αυτό το υπέροχο album ενώ έχει αρχίσει ήδη η blogovision. Μα τι ατμόσφαιρα. Μα τι τρομπέτες. Μα τι φωνή. Και η φυσαρμόνικα. Και τα συνοδευτικά σαξόφωνα με τα στοιχειωμένα πλήκτρα στο Grand Canyon. 



Το Run from Me, είναι το τραγούδι που ακούγεται στο ραδιόφωνο όταν οδηγάει η Νύφη στους τίτλους τέλους. Το Hot Dreams είναι το ιδανικό soundtrack για το The Good, the Bad and the Ugly, πενήντα χρόνια μετά, και το έχουν φτιάξει οι Tindersticks με παραγωγό ήχου τον Tarantino. Είναι το ιπτάμενο χαλί για χρονομεταφορά στη δεκαετία του εξήντα. Εάν υπήρχε βραβείο, υποβλητικότητας ατμόσφαιρας, σε δίσκο για τη blogovision2014 θα ήταν βασικοί υποψήφιοι. Τα εξαιρετικά βίντεο των Beat the Drum Slowly, Curtains. Enjoy !


Bonus material η εμφάνιση των Timber Timbre στο NPR:


όλο το album εδώ : Timber Timbre - Hot Dreams

Personal favourites: Beat the Drum Slowly,  Hot Dreams,  Curtains!, Bring Me Simple Men, Grand Canyon, This Low Commotion, Run from Me, The Three Sisters.

Points: 90/100

Στο οκτώ του 2013 οι Atoms For Peace με το AMOK, και του 2012 ο John Talabot με το ƒIN.

Ως τώρα στη blogovision2014:

#09. The Juan Mclean  In A Dream
#10. The Antlers – Familiars
#11. Museum Of Love – Museum Of Love
#12. Thom Yorke – Tomorrow's Modern Boxes
#13. HTRK – Psychic 9-5 Club
#14. Dean Blunt – Black Metal
#15. Alt-J ‎– This Is All Yours
#16. Simian Mobile Disco ‎– Whorl
#17. Damon Albarn ‎– Everyday Robots
#18. Liars ‎– Mess
#19. Elbow – The Take Off And Landing Of Everything
#20. Fauve ≠ – Vieux Freres–Partie 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου