Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

το δεκαεννιά #blogovision2014

Elbow – The Take Off And Landing Of Everything
Style : Alternative Rock, Indie Rock, Art Rock
Label : Fiction Records
Νέα Υόρκη, Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2014



Θυμάμαι πάντα μια ιστορία με τους Elbow, που θα μοιραστώ. Πιθανοτατα δε θα τη βρεις καθόλου αστεία γιατί είναι inside joke. Πρέπει να ήταν 2001 και καλός φίλος έχει πάει μέχρι το Mediatera στο Λαύριο (πρόδρομο του μετέπειτα Synch που σταδιακά ήρθε στην Αθήνα) για να τους παρακολουθήσει. Ο κόσμος είναι αυτό που θα λέγαμε πολυσυλλεκτικός. Ότι να 'ναι δηλαδή. Ανοικτές πόρτες, Λαυριώτες, σουβλάκια, ένας τούμπανος με τη γκόμενα του, σα το πανηγύρι του χωριού. Ο φίλος μου ξεμένει από τσιγάρα και πρέπει να περπατήσει μισή ώρα για το πλησιέστερο ψιλικατζίδικο που δεν έχει τα τσιγάρα που καπνίζει, αλλά ο ιδιοκτήτης του, λέει: "Αν θέλεις να στα φέρω". Αργότερα, όταν βγήκε ο Guy Garvey στη σκηνή: "Θα έρθω να μείνω εδώ. Έχει ουρανό με αστέρια, θάλασσα και ένας τύπος γουστάρει τους Fall" δείχνοντας τον φίλο μου, που εκείνο το βράδυ φορούσε μπλουζάκι The Fall. Surrealism in Lavrio. 
Στα σοβαρά τώρα.. Τιτάνες Elbow. Είναι μοναδικοί μάστορες στο να γράφουν υπέροχες μελωδίες και ωραίους στίχους. Και πάντα τα album τους, ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ album. Έτσι και αυτό. Δίσκος που τον ακούς όχι εμμονικά αλλά αντιλαμβάνεσαι κάθε φορά που επιλέγεις να τον ακούσεις, την αξία του. Όπως το καλό whiskey που ανοίγεις όταν έρχεται σπίτι ένας φίλος από το παλιά. Και αυτό είναι για μένα οι Elbow τελικά. Ένας παλιόφιλος, από τις αρχές των zeros: Asleep in the Back και Cast of Thousands. Ποτέ δε θα γίνουν γνωστοί σαν τους Doves, τους Arcade Fire, τους Radiohead ή τους Coldplay, αλλά είναι ένα μέρος που λατρεύεις να επιστρέφεις και να ανακαλύπτεις κάθε φορά την (καινούρια) ομορφιά του. 


Όλο το album εδώ: Elbow – The Take Off And Landing Of Everything



Personal favourites: This Blue World, Charge, Fly Boy Blue / Lunette, New York Morning, Real Life (Angel), Honey Sun, My Sad Captains, The Take Off and Landing Of Everything. 

Points: 80/100 

Στο δεκαεννιά του 2013 ο Hiatus με το Parklands, και του 2012 οι Liars με το WIXIW

Ως τώρα στη blogovision2014:

#20. Fauve ≠ – Vieux Freres–Partie 1


2 σχόλια: